Celkový počet zobrazení stránky

17. 8. 2014

Pod budlejou.


"Rastie ako z vody" má dva roky a je z nej poriadna krásavica. V tomto období obsypaná kvetmi je v záhrade stredobodom pozornosti pre motýle a medonosný hmyz .... hovorí sa jej aj "motýlí ker". 
-
Na pestovanie je nenáročná, postačí jej jarný zostrih na 10cm a potom sa len čudujete ako rýchlo rastie. Jediné čo potrebuje je dostatok miesta.
Ja som podcenila jej mohutnosť, myslela som, že to bude len taký o kúúúúúúsok väčší letný ker, ale jej dlhé konáre prekrývajú kvety, ktoré rastú v susedstve. 
Na jar musím upraviť záhon, budleja zostane tróniť na svojom mieste, ale susedia budú cestovať po záhrade.
-
Tento rok som posadila ďalšie štyri ....rýchlo vyplnia prázdny priestor pri plote a už sa nebudem musieť dívať na burinu u susedov.




Cely august prázdninujeme na chalupe. Po obede budleja vrhá dostatok tieňa, postavili sme pod ňu starú lavicu a Leon sa snaží pripojiť na internet....je to bieda, jedna palička a neustále mrzne.










Vaša Jana






5. 8. 2014

Hačkovanie.


Na staré kolená som chytila háčik do rúk a učím sa hačkovať
Trénovala som kolieska zo zbytkov priadze .... bolo ich 273 .... nie sú dokonalé, očká pekne nesedia, ale po prižmúrení jedného oka to nikto nezbadá .... je to moja hačkovaná prvotina.


Určite každá poznáte pocit keď ste so svojou prácou spokojná....tiež som spokojná a to na 100%.
 Zvládla som základy hačkovania a od radosti z vlastnoručne vyrobeného diela v limitovanéj edície neviem, či moju "prvotinu" použijem ako koberček.....


....alebo prehoz na kreslo.








.....minulý rok po vysadení na záhon biela hortenzia zmodrela, tento rok opäť kvitne na bielo aj napriek tomu, že sa hnojila hnojivom na modré hortenzie.




Vaša Jana